Päivittäistavarakauppaketju Lidl on valinnut kestävät ja uudelleenkäytettävät IFCO-laatikot liha- ja siipikarjan sekä merenelävien kuljetuksiin Yhdistyneissä kuningaskunnissa. Alkuvaiheessa sopimus kattaa 16 miljoonaa tuoretuotteiden kuljetukseen soveltuvaa kuljetuslaatikkoa vuosittain, ja määrän on tarkoitus kasvaa tulevina vuosina.

”Lidl etsii jatkuvasti uusia keinoja kehittää toimitusketjuaan. Avoimen laatikkopoolin käytöstä on etua myös toimittajillemme. IFCO:n palvelun nopeus ja skaalattavuus vaikuttivat ratkaisevasti päätökseemme”, kertoo Lidlin logistiikkapäällikkö Matthew Wallis.

Tarjousprosessi eteni erittäin nopeasti ja IFCO:n laatikkopooli oli Lidlin käytössä jo kymmenen viikkoa ensikeskustelujen jälkeen.

“Olemme iloisia siitä, että voimme palvella Lidlin kaltaista elintarvikekaupan edelläkävijää. Uudelleen käytettävien ja poolattavien laatikoiden hyödyntäminen liha- ja kalatuotteiden toimituksissa takaa toimitusketjun hygieenisyyden, ympäristöystävällisyyden ja kustannustehokkuuden”, toteaa IFCOn toimitusjohtaja Wolfgang Orgeldinger.

IFCO on CHEPin sisaryritys. Molemmat yhtiö ovat osa Brambles Limited -konsernia.