Tuotteiden saaminen ehjinä perille on tärkeää toimitusketjun jokaisella etapilla. Erityistä huomiota alustavalintaan vaativat herkästi pilaantuvat tai rikkoontuvat tuotteet, kuten elintarvikkeet. Lisäksi elintarvikealalla on erittäin korkeat turvallisuusvaatimukset niin laadun, hygienian kuin kestävyyden osalta. Ei siis ole yhdentekevää, millaisilla alustoilla elintarvikkeita kuljetetaan. Oikea alustavalinta tuo säästöjä kuljetusten kokonaiskuluissa myös toimitusketjun myöhemmissä vaiheissa, mikä parhaimmillaan näkyy kuluttajalle edullisempina tuotteina.

Muovilavalla raaka-aineet siirtyvät suoraan tuotantoon

Elintarvikkeiden matkan ”ensimmäinen maili” on raaka-aineiden matka valmistajalle tai vihannesten tai hedelmien matka viljelijältä keskusvarastolle. Täysikokoiset muoviset kuormalavat sopivat erinomaisesti valmistavan elintarviketeollisuuden käyttöön, sillä muovisten lavojen päällä raaka-aineet ja valmistusaineet voidaan tuoda suoraan tuotantoalueille. Tämä on mahdollista, sillä CHEPin muoviset kuormalavat (full-size plastic pallets) on tehty elintarvikehyväksytystä ja sertifioidusta muovista (certified contaminate free). Ne valetaan yhtenä kappaleena, eikä niissä ole teräviä kulmia, nauloja tai irtoavia sälöjä. Lavojen sileä ja luistamaton pinta varmistaa, ettei kosteus, pöly, allergeenit tai nesteet pääse imeytymään lavojen pinnoille.

Kestävät muovilavat vähentävät kuljetusmatkoilla syntyvää hävikkiä, tehostavat raaka-aineiden käsittelyä ja vähentävät niiden pilaantumista.

Sertifioitua laatua
Muovilavat noudattavat mm. WHO:n määrittelemiä IFS- (International Featured Standards),  BRC- (the British Retail Consortium (the Good Manufacturing Practices) elintarvikkeiden turvallisuusstandardeja.  Muovilavat vähentävät myös lavatrafiikkia: valmiit tuotteet voidaan kuljettaa eteenpäin jälleenmyyjälle samoilla muovilavoilla, joilla raaka-aineet tulivat valmistajalle.

Miksi kannattaa valita muoviset kuormalavat?


Kestävät pakkaukset raaka-ainekuljetuksiin

Muovilavat muodostavat raaka-ainekuljetuksille tukevan ja luotettavan alustan, jonka päälle tuotteet pakataan. CHEP Pallecon -kontit (linkki vanhaan juttuun) sopivat erityisesti kuivien elintarvikkeiden kuljetukseen valmistajille kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Nestemäisten aineiden kuljetukseen kontit voidaan vuorata tarkoitusta varten suunnitelluilla lisävarusteilla, joiden avulla konteissa voidaan kuljettaa niin elintarvikkeita kuin kemiallisia aineitakin. Vihannesten ja hedelmien kuljetukseen puolestaan sopivat uudelleenkäytettävät, kokoontaittuvat IFCO-muovilaatikot.

Pallecon iCONIC 1200mm x 1000mm x 1180mm

Nestemäisten ainesten kuljetukseen kontit vuorataan sopivilla kuljetuspusseilla.

IFCO-muovilaatikot kestävät käytössä vuosia. Tyhjinä ne taittuvat pieneen tilaan

CHEPin toiminnan perusideana on tarjota asiakkaille parhaat ja kustannustehokkaimmat ratkaisut, toimitusketjun jokaisessa vaiheessa. Toiminnan kulmakiviä ovat:

 • Saatavuus > Pienemmät riskit.
  Asiakas saa tarvitsemansa kuormalavat ja pakkaukset, nopeasti tarpeen mukaan. Tuotteet eivät jää käsiin lavan puutteen takia.
 • Hygieenisyys > Vähemmän pilaantuneita tuotteita
  Hygieenisillä kuljetusalustoilla raaka-aineet voidaan vielä kuljetusalustoillaan tuotantoalueelle asti.
 • Tehokkuus >Vähemmän viivästyksiä.
  Huolehdimme alustaruljanssista asiakkaidemme puolesta. Asiakas saa tarvitsemansa kuljetusalustat silloin kuin tarvitsee, pestyinä, huollettuina ja tarkastettuina.
 • Tuotteiden kestävyys > Vähemmän tuotevahinkoja.
  Huolletut ja tarkistetut kuljetuslavat eivät hajoa kesken matkan, mikä aiheuttaisi hävikkiä ja tuotevahinkoja.
 • Yksinkertaisuus > Ei säätämistä kuljetusten kanssa
  Valmiit tuotteet voidaan kuljettaa jälleenmyyjille samoilla lavoilla, joilla raaka-aineet tuodaan tehtaalle. Lavojen hävittämisestä ei synny lisäkuluja, ja asiakas maksaa lavoista käytön mukaan.
 • Ympäristöystävällisyys > Vähemmän jätettä.
  CHEP kuormalavat ja laatikot on valmistettu luontoa säästäen.
  Kestävät lavat ja laatikot ovat käytössä vuosia, minkä jälkeen ne hyödynnetään uusien alustojen raaka-aineena.