CHEPin emoyhtiö Brambles on yksi kuudesta globaalisti toimivasta yrityksestä, jotka on nimetty tänä vuonna mukaan CDP:n metsäohjelman A-listalle. Muut listalle päässeet yritykset olivat suomalainen UPM Kymmene sekä L’Oreal, SCA, TETRA PAK ja Unilever.  CDP kerää maailmanlaajuista tietoa yritysten ympäristövaikutuksista. Metsälistalle päässeet yritykset toimivat eturintamassa taistelussa maailman metsäkatoa vastaan.

Nimitys CDP:n A-listalle on Bramblesille tunnustus yrityksen vastuullisesta puunhankinnasta kuluneena vuonna.

”Olemme erittäin ylpeitä CDP:n antamasta tunnustuksesta. Brambles on vastuullinen yritys ja ainutlaatuisessa asemassa, jossa se pystyy vähentämään metsäjätteen syntymistä ja ensikuidun käyttöä maailman toimitusketjuissa. Pelkästään kuluneena vuonna asiakkaamme ovat säästäneet 1,4 miljoonaa puuta käyttämällä uudelleen käytettäviä, poolattuja lavojamme. Tämä on kiertotaloutta globaalissa mittakaavassa,” sanoo Bramblesin globaalista toimitusketjusta vastaava varapääjohtaja Carmelo Alonso Bernaola.

Brambles pyrkii edistämään kestävää metsätaloutta tekemällä yhteistyötä materiaalitoimittajiensa kanssa. Yksi yhtiön vuoden 2020 vastuullisuustavoitteista on hankkia toimitusketjuissa käytettävä puu 100-prosenttisesti sertifioiduista lähteistä.

”Kerroimme vuoden 2017 vastuullisuusraportissa, että olemme kasvattaneet sertifioiduista lähteistä tuotetun puun määrän 99,1 prosenttiin, joten olemme jo hyvin lähellä tavoitteen saavuttamista”, Alonso Bernaola sanoo.

CDP:n kokoaa A-listaa sijoittajien pyynnöstä

CDP:n A-lista on laadittu 827 sijoittajan pyynnöstä. Näiden sijoittajien yhteenlaskettu sijoitusomaisuus on yli 100 triljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Joka vuosi sadat yritykset toimittavat CDP:lle ilmoituksen metsätoiminnastaan pisteytettäväksi riippumatonta arviointia varten. Vain kolme prosenttia CDP:n metsäohjelmaan osallistuvista yrityksistä ylsi A-listan tasolle, ja Brambles on yksi niistä.

CDP:n puheenjohtaja Paul Dickinson onnittelee kaikkia metsäohjelman A-listalle yltäneitä yrityksiä: “Nämä yritykset näyttävät meille tietä kohti käännepistettä, jolloin ympäristötoimista tulee itsestäänselvyys. Metsäkato aiheuttaa 15 % maailman kasvihuonekaasupäästöistä, ja kolme neljästä yrityksestä kertoo, että se on taloudellinen riski heidän liiketoiminnalleen. On selvää, että asia on tärkeä yritysten tulevaisuudelle.”

Metsäohjelman A-lista julkaistiin yhdessä ilmasto-ohjelman ja vesiohjelman A-listojen kanssa CDP:n verkkosivustolla. Mukana on myös katsauksia johtavien yritysten toimintaan. Listat julkaistiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa samanaikaisesti, mikä kertoo, että yritysten ympäristövastuuta lähestytään nyt kokonaisvaltaisesti.

Metsäohjelman A-lista ja yritysten muut pisteet ovat nähtävillä CDP:n verkkosivustolla: https://www.cdp.net/en/scores-2017